RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 06.03.2013 о 21:58. Розділ: Інтернет-сервіси
Компанії Google, Яндекс, Mail.Ru, ВКонтакте... об'явили війну шахраям в інтернеті 
Компанії Google, Group-IB, Mail.Ru, ВКонтакте, Dr.Web, Лабораторія Касперського і Яндекс опублікували спільну заяву про поширення нового типу шахрайства.


Останнім часом користувачі інтернету все частіше стикаються з спеціальними оголошеннями, які їх просять надати номер мобільного телефону а потім ввести код який приходить в SMS повідомленні. Щоб виманити у людини номер, зловмисники використовують самі різні оголошення: "Ви виграли приз", "Ваш акаунт заблокований" і т.д.. Такі повідомлення часто розміщують на сторінках, які по дизайну схожі на популярні ресурси: Google, Яндекс, Однокласники, ВКонтакте і т.д.. Якщо користувач вводить номер мобільного телефону і код підтвердження, він, не усвідомлюючи того, підключає платну SMS-підписку, за яку з його рахунку кожен день знімаються гроші.

Компанії офіційно заявили, що не мають відношення до подібних оголошень. Це прийом зловмисників, які намагаються заробити гроші на довірливості користувачів.

Крім того, Google, Group-IB, Mail.Ru, ВКонтакте, Dr.Web, Лабораторія Касперського і Яндекс об'єднали свої зусилля, щоб уберегти користувачів від нового виду шахрайства. Вони передають один одному дані про виявлені загрози, щоб антивірусні компанії могли оперативно блокувати шахрайські веб-сторінки, а інтернет-компанії, попереджати користувачів про небезпеку при переході на такі ресурси. Операторам стільникового зв'язку, в свою чергу, передаються дані про номери, на які зловмисники обманом підписують користувачів.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3853. Джерело: ferra.ru
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus