RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 23.04.2012 о 12:30. Розділ: Інтернет-сервіси
Повний контроль дій інтернет користувачі 

Уряд Великобританії збирається дозволити таким організаціям, як служба безпеки MI5 і центр урядового зв'язку, контролювати весь інтернет-трафік, включаючи електронну пошту і відвідувані користувачами веб-сайти. Такий контроль вже здійснюється в деяких країнах, наприклад в Китаї, де кожен рух інтернет-користувача знаходиться під контролем уряду. Законопроект може бути представлений вже 9 травня. Згідно з ним, провайдери будуть зобов'язані збирати і зберігати інформацію про дії своїх клієнтів, яка повинна буде надаватися в розпорядження вищеназваних відомств за їх запитом.
«Отримання поліцією і службами безпеки таких даних є життєво необхідним в деяких ситуаціях для розслідування серйозних злочинів та випадків тероризму. У міру розвитку телекомунікаційних технологій контроль за інформацією повинен змінюватися відповідним чином », заявив представник міністерства внутрішніх справ. «Необхідні дані будуть включати в себе час, тривалість та номери телефонів, з яких відбувалися дзвінки, а також адреси електронної пошти. Ми не ставимо за мету отримати доступ до повного змісту кожної розмови або листа і не збираємося міняти існуючі правові основи для отримання доступу до такої інформації ».
Незважаючи на такі запевнення, організації по боротьбі за громадянські права вбачають в законопроекті загрозу особистих даних користувачів. Інтернет-провайдери, в свою чергу, турбуються як про технічні перешкоди на шляху реалізації цього рішення, так і про можливий відтік клієнтів. «Доведеться виконати чималу роботу, щоб оцінити вартість реалізації такого контролю. Крім того, існують моральні та законодавчі суперечності з приводу того, чи повинен такий контроль бути введений ».

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 1549. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus