RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 23.04.2012 о 16:20. Розділ: Інтернет-сервіси
15 $ за дизайн офіційного сайту Північної Кореї 

Редизайн офіційного сайту Північної Кореї коштував всього $ 15, а пошукова оптимізація - $ 100. Студент Фордемского університету Майкл ДіТанна (Michael DiTanna) в ході дослідження, присвяченого пропаганді в північнокорейських ЗМІ, з'ясував, що офіційний сайт держави зроблений на основі шаблону Blender вартістю $ 15.
Fox News розшукали дизайнера, який створив цей шаблон. Ним виявився фрілансер Роберт Вестмор (Robert Westmore) з Південної Каліфорнії. Автор шаблону нічого не знав про те, що держава використовувала його роботу для редизайну свого сайту. Він розмістив його на сайті ThemeForest.com, майданчику, на якому фрілансери виставляють свої роботи на продаж. Шаблони подібного типу зазвичай використовують для дизайну особистих блогів на платформі WordPress або Blogger.
Сайт Північної Кореї був запущений в 2000 році. Почесний житель КНДР і єдиний іноземець, що працює на уряд Північної Кореї, Чо Син Ір (також відомий як Алехандро Као де Бенос де ле Перес), керував запуском. Сайт повинен був стати «обличчям» КНДР в Інтернеті і був орієнтований на закордонних користувачів. Одним із завдань Чо Син Іра була пошукова оптимізація порталу. На вирішення цього завдання був виділений бюджет в $ 100. Зараз, за відомостями з самого сайту, його відвідують 12 млн користувачів на місяць.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 5.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 1663. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus