RSS

Неділя, 12.05.2024
Реклама

Опубліковано: 20.04.2012 о 12:11. Розділ: Персональні комп'ютери
В боротьбі з раком допоможуть відеокарти Nvidia 

Дослідники з Каліфорнійського Університету в Сан-Дієго (UCSD) починають використовувати графічні відеокарти для боротьби з раком.

Дослідження очолює професор Стів Джіанг, виконавчий директор центру радіотерапевтичниих технологій в раковому центрі UCSD. За його словами, дві третини хворих на рак, в Сполучених Штатах лікуються за допомогою радіотерапії, яка є ефективним засобом боротьби з багатьма типами цього захворювання.

Радіотерапія опромінює ракову пухлину, знищуючи злоякісні клітини. Такий вид лікування є вкрай складним і індивідуальним для кожного пацієнта. Параметри радіаційного променя розраховуються на основі досліджень організму до початку процесу лікування. Потім результати цих досліджень використовують на протязі багатьох тижнів. На жаль, чим більше проходить часу, тим менш актуальними стають дані результати, тому що зміни в організмі і поширення ракових клітин можуть відбуватися буквально кожен день.

Професор Джіанг розробив новий підхід, званий адаптивна онлайн-радіотерапія, який замінює статичний процес планування  на динамічний. Використовуючи обчислювальну потужність графічних чіпів Nvidia, а саме кластери GPU Tesla. Лікарі можуть отримати і розрахувати анатомічну карту організму всього за кілька хвилин. Нова технологія значно скоротить число здорових клітин, що піддаються радіоактивному опроміненню, точніше фокусуючи промінь на пухлини.

«За останні декілька років ми розробили ряд новітніх програм для проведення обчислень на графічних процесорах, які будуть змінювати план лікування в режимі реального часу, підвищуючи його ефективність», говорить професор Джіанг. Клінічні випробування нового методу почнуться цього літа в Раковому Центрі імені Мура.


Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 5.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 1341. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus