RSS

Субота, 18.05.2024
Реклама

Останні новини

Головна сторінка » Програмне забезпечення
Стала доступна нова версія операційної системи iOS - 6.1.2 

Декілька хвилин тому відбувся реліз нової версії мобільної операційної системи Apple iOS - 6.1.2. Дане оновлення дозволяє виправити помилку, через яку відбувався швидкий розряд акумулятора на пристроях з ОС iOS 6.1.

19.02.2013 / Програмне забезпечення



ОС Android поступово витісняє iOS на ринку США 

Компанія OnDevice провела опитування 320 тис. власників смартфонів і планшетів, тим самим з'ясувала ступінь задоволеності користувачів. Лідерство в США належить смартфону Motorola Atrix HD, який зміг набрати 8,57 бала, на іншому найбільшому ринку, у Великобританії, першим в рейтингу знаходиться HTC One X (8,47 бала).

12.02.2013 / Програмне забезпечення



ОС Android 4.2.2 вже доступна для пристроїв серії Nexus 

Власники смартфонів Galaxy Nexus, планшетів Nexus 7 і Nexus 10 отримали можливість оновити свою операційну систему Android до версії 4.2.2.. Традиційно, компанія Google не повідомляє подробиць про зміст оновлення,  лише обіцяє покращену стабільність і продуктивність пристроїв.

12.02.2013 / Програмне забезпечення



Windows Phone продовжує втрачати свою частку ринку 

Компанія ComScore опублікувала огляд ринку смартфонів США за четвертий квартал 2012 року. Самим несподіваним результатом є те, що Windows Phone продовжує втрачати свою частку ринку, і це все відбувається незважаючи на випуск нової версії платформи, а також агресивну рекламну компанію.

08.02.2013 / Програмне забезпечення



Кожний третій комп'ютер інфікований вірусом 

Компанія Panda Security опублікувала статистику зараження комп'ютерів шкідливим програмним забезпеченням. Найгірша ситуація в Китаї і Південній Кореї: у цих країнах вірусами заражено більше половини комп'ютерів. У ТОП-10 також попали Туреччина, Ізраїль і Польща.

08.02.2013 / Програмне забезпечення



Windows програми на Android-пристроях 

Розробники програми Wine, за допомогою якої на UNIX-подібних операційних системах можна запускати Windows-програми, оголосили про намір перенести її на ОС Android. Голова проекту Олександр Жульярд навіть продемонстрував попередню версію Wine для платформи від компанії Google.

04.02.2013 / Програмне забезпечення



ОС BlackBerry 10 занадто складна для користувачів 

Якщо компанія RIM (BlackBerry) сподівається залучити для користування новою ОС велику кількість користувачів, то в неї це, навряд чи вийде.

31.01.2013 / Програмне забезпечення



Google настільки впевнена в захисті Chrome OS, що готова заплатити $3.14 млн. за злом 

Компанія Google пообіцяла виплатити $3,14 млн. (число «пі») за злом операційної системи Chrome OS. Хакерам з усього світу представиться можливість розділити призовий фонд 7 березня на конкурсі Pwnium 3. Не виключено, що учасники розіграють далеко не всю суму.

29.01.2013 / Програмне забезпечення



Microsoft не вважає себе винною в низькому рейтингу Windows 8 

Компанія Microsoft вирішила звинуватити виробників ПК в слабких продажах нової операційної системи Windows 8. За даними The Register Hardware, софтверна корпорація вважає, що відсутність достатньої кількості привабливих для споживача сенсорних пристроїв з різними версіями Windows 8 на борту не забезпечила зростання популярності нової ОС.

28.01.2013 / Програмне забезпечення



Компанія AMD проти Android-планшетів 

Старший віце-президент компанії AMD Ліза Су на виставці CES 2013 заявила, що корпорація не зацікавлена в випуску Android-планшетів з 28-нм чипом Temash (будуть 2 і 4-ядерні версії з максимальним енергоспоживанням 5 Вт), замість цього компанія спробує себе в створенні планшетів на базі Windows 8 вартістю $500-600, здатних працювати з будь-якими додатками (x86). 

14.01.2013 / Програмне забезпечення



Частка ринку ОС Windows 8 зросла на 0,6% 

За даними Net Applications, операційна систем Windows 8 в грудні 2012 року збільшила свою частку ринку на 0,6% (у порівнянні з листопадом), склавши в кінці року 1,72%. Найпопулярнішою ОС залишається Windows 7 з 45,11% ринку проти 44,71% місяцем раніше (зростання 0,4%), друге місце міцно утримує застаріла Windows XP (з часткою 39,82% у листопаді і 39,08% у грудні ).

04.01.2013 / Програмне забезпечення



Компанія Jolla продемонструвала свою ОС - Sailfish 

Компанія Jolla опублікувала 8-хвилинне відео, яке демонструє роботу мобільної операційної системи Sailfish. У листопаді дану ОС вже показували в демо-ролику, проте ніяких подробиць не було вказано. В якості тестового пристрою використовується апарат Nokia N950.

31.12.2012 / Програмне забезпечення



Net Applications: ОС Windows 8 не виправдала надії Microsoft 

Експерти з аналітичної компанії Net Applications заявили, що за темпами продажів, Windows 8 відстає навіть від однієї з найбільш невдалих ОС від Microsoft - Windows Vista. Через два місяці після релізу, нова операційна система встановлена на 1,6% усіх Windows-комп'ютерів. У листопаді цей показник становив 1,2%.  

28.12.2012 / Програмне забезпечення



Компанія Sony оновить не всі смартфони до Android 4.1 Jelly Bean 

Компанія Sony вирішила не оновлювати деякі популярні моделі смартфонів до Android 4.1 Jelly Bean. Йдеться про Xperia U, sola, miro, tipo і tipo Dual. 

18.12.2012 / Програмне забезпечення



Dell вважає назву ОС - "Windows RT" неправильною 

Голова компанії Dell Джеффрі Кларк виступив із заявою на адресу Microsoft і Стіва Баллмера зокрема з рекомендацією змінити назву операційної системи Windows RT. Як відзначає Кларк, дана версія Windows несумісна з іншими версіями ОС від Microsoft, що вводить багатьох користувачів в оману.

17.12.2012 / Програмне забезпечення



Nokia Lumia 800 вже можна оновити до Windows Phone 7.8 

Компанія Nokia почала оновлювати ПЗ своїх смартфонів Lumia, які працюють під управлінням Windows Phone 7.5. Голландський ресурс WP7 повідомив, що в Zune є повідомлення про доступність Windows Phone 7.8 для моделі Lumia 800. 

17.12.2012 / Програмне забезпечення



Вийшов додаток Google Maps для iOS 

Незважаючи на попередні заяви керівництва, компанія Google все таки випустила свій картографічний сервіс для пристроїв під управлінням iOS. Додаток «важить» менше 7 МБ і підтримує безліч мов. Програма оптимізована для iPhone 5 і вимагає iOS 5.1 або більш пізню версію операційної системи.

13.12.2012 / Програмне забезпечення



Jelly Bean для смартфонів HTC 

Кожного разу, коли компанія Google випускає нову версію операційної системи Android, власники мобільних пристроїв з нетерпінням чекають, поки виробники оприлюднять список моделей, які отримають дане оновлення. Іноді на цю процедуру може піти навіть декілька місяців. Видання PhoneArena, посилаючись на свої джерела, опублікувало список пристроїв компанії HTC, які будуть оновленні до Jelly Bean.

12.12.2012 / Програмне забезпечення



Додаток Twitter отримав набір фотофільтрів 

Популярний сервіс мікроблогів і компанія Aviary повідомили про включення в дадаток Twitter для мобільних пристроїв набору фотофільтрів, аналогічних тим, які використовуються в Instagram. Також користувачам будуть доступні функції для покращення якості знімків і кадрування.

12.12.2012 / Програмне забезпечення



Австралійська поліція не підтримує карти Apple 

На думку австралійської поліції використання карт Apple може призвести до фатальних наслідкі. Правоохоронні органи міста Милдьюра радять автомобілістам не користуватися картографічним сервісом "яблучної" компанії і закликають віддавати перевагу будь-яким іншим навігаційним додаткам.

11.12.2012 / Програмне забезпечення



Декотрі функції Samsung Note II відтепер і в Galaxy S III 

Компанія Samsung випустила оновлення Jelly Bean 4.1.2 Premium Suite для смартфона Galaxy S III, який тепер отримав деякі можливості гібрида смартфона і планшета Note II. Наприклад, з'явилася підтримка режиму, що дозволяє розділяти екран на дві автономні частини, в кожній з яких запускається окремий додаток.

07.12.2012 / Програмне забезпечення



Філіп Грінспун: Windows 8 надзвичайно незручна 

Один з найбільш розгромних відгуків про нову операційну систему від Microsoft опублікував Філіп Грінспун, професор Массачусетського технологічного інституту і відомий веб-підприємець. За його словами, Windows 8 настільки незручна, що годиться тільки в якості подарунка тому, кого ви не любите.

07.12.2012 / Програмне забезпечення



Непростимі помилки в картографічному сервісі Apple Maps (фото) 

Як кажуть, краще один раз побачити, ніж сто разів в інтернеті прочитати про «викревленість» карт яблучної компанії. Британське видання Telegraph зібрало найвідоміші приклади помилок Apple Maps в одному місці, щоб читачі самі могли скласти своє враження.

06.12.2012 / Програмне забезпечення



Android 2.3 Gingerbread найпопулярніша ОС від Google 

Через два роки після свого виходу, Android 2.3 Gingerbread як і раніше залишається найпопулярнішою версією мобільної операційної системи Google, працюючої на більш ніж половині всіх Android-девайсів.

05.12.2012 / Програмне забезпечення



Доступна оновленна версія Gmail для iOS 

Компанія Google випустила другу версію свого поштового клієнта для пристроїв під управлінням iOS. У Gmail 2.0 повністю перероблений інтерфейс, додана можливість використання до п'яти акаунтів, перемикання між якими здійснюється в пару торкань.

05.12.2012 / Програмне забезпечення



« 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 »
  Система Orphus