RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 24.07.2012 о 16:48. Розділ: Інтернет-сервіси
Визначити психопатичні нахили людина за допомогою Twitter 
Чи можна визначити психопатичні нахили людини по його активності в соціальних мережах? Таким питанням зацікавились вчені Флоридського Атлантичного університету спільно з асоціацією Online Privacy Foundation та проектом Kaggle. Для цього дослідники проаналізували повідомлення користувачів в Twitter.


Вчені спиралися на попередні дослідження, згідно з якими психопати зазвичай використовують у своїй промові зв'язки «тому що», «згодом», «потім», «для того щоб» і т. д., пише «Компьюлента». Крім того, такі люди часто вживають слова, що виражають фізичні потреби (голод, сексуальне бажання, жага грошей). Психопати воліють говорити в минулому часі, при цьому для їх мови характерна велика кількість вигуків «нууу», «е-е» і пр.

З дозволу користувачів Twitter з 80 країн, дослідники проаналізували майже три тисячі сторінок, всього було оброблено більше трьох мільйонів повідомлень. Крім лексичних особливостей, до уваги також приймалися такі параметри, як кількість твітів, ретвітів і відповідей, характер профілю і популярність користувача.

Перед початком експерименту, користувачі які бралив в ньому участь пройшли персональні психологічні тести, за результатами яких було визначено 41 особу з психопатичними відхиленнями. Як виявилося, багато з них можна вирахувати за особливостями ведення мікроблога. За словами вчених, їм вдалося встановити зв'язки між ставленням людини до приватного життя, його особистісними психопатичними рисами і характером його облікового запису.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3424. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus