RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 20.07.2012 о 12:55. Розділ: Інтернет-сервіси
В Росії, блогери почнуть платити податок 
Російська держдума, восени може розглянути питання, про ухилення популярних блогерів від сплати податків. «Чому блогери, які рекламують сигарети, пиво, свої поїздки по світу, не платять податків?» - такі питанням виникають і в адміністрації президента РФ. Правда, на думку одного з представників блогосфери, ініціатива влади торкнеться в першу чергу інтернет-«тролів» *.


За даними блогера Олега Козирєва, професійні інтернет-«тролі»* беруть 80 рублів ($ 2,5) за пост, проте їх діяльність важко піддається аналізу та систематизації. Якщо ж мова йде про популярних блогерів, то їх можна розділити на два типи, вважає Козирєв. «Одні працюють легально, сплачуючи податки, інші просто розміщують пости різного роду. Теоретично їх дійсно можна закласти податками», - заявив він.

На думку експертів, є маса інших видів діяльності, за якими збирання податків практично нульове, а займаються нею більша кількість людей. Відзначається, що там оборот грошей значно більший ніж у блогерів, «яких по Росії всього кілька десятків і отримують вони незначні доходи».

«Независимая газета» наводить як приклад міжнародний досвід. У Філадельфії влада спробувала обкласти податком місцевих користувачів, які заробляли на рекламі, проте ініціатива була прийнята в багнети, а в пресі законопроект назвали драконівським.

* В інтернет-термінології, «троль» — це людина, яка розміщує брутальні або провокаційні повідомлення в Інтернеті, наприклад, у дискусійних форумах, перешкоджає обговоренню або ображає його учасників. 

Використано матеріал з onliner.by  
Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 0.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3241. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus