RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 17.07.2012 о 09:37. Розділ: Інтернет-сервіси
Twitter розповів про запити, які поступають з сторони уряду 
Соціальний сервіс Twitter підготував свою першу доповідь про запити, які надходять з боку різних урядів з метою надання інформації про користувачів, а також навів статистику відповідей на них.


У доповіді стверджується, що уряд США запросив найбільше інформацію про користувачів сервісу, ніж будь-яка інша країна. У період з 1 січня по 30 червня цього року адміністрація Twitter отримала 679 запитів від влади США про надання інформації про 948 користувачів. На другому місці розташувалася Японія з 98 запитами на 147 користувачів.  Канада і Великобританія  направили лише по 11 запитів, а решта країн зробили ітого менше. В цьому немає нічого дивного, якщо враховувати той факт, що більшість користувачів сервісу Twitter перебуває в США, а Японія за цим показником посідає третє місце після Бразилії.

Адміністрація Twitter задовольнила 75% запитів уряду США, половину запитів з Нідерландів і одну третину запитів від японських і австралійських властей. Більшість запитів були пов'язані з кримінальними справами, кількість яких вже перевищила аналогічний показник за весь минулий рік.

«Уряди різних країн світу вважають, що соціальні мережі зберігають великий обсяг корисної для правоохоронних органів інформації», - висловила свою думку Єва Галперін, координатора правозахисної асоціації Electronic Frontier Foundation.

А що стосується самих користувачів, то розробники Twitter стверджують, що   повідомляють їх про запити на збір інформації про них, які вони мають право оскаржити. Крім того, запит відхиляється в тому випадку, якщо неможливо ідентифікувати обліковий запис користувача з особистістю конкретної людини. Що стосується кількості запитів про порушення авторських прав, то за півроку до адміністрації сервісу Twitter було подано 3378 скарг.

Використано матеріал з oszone.net  
Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 1.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3469. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus