RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 20.07.2012 о 09:55. Розділ: Інтернет-сервіси
Роботу одного з найбільших спам-сервісів зупинено 
Каліфорнійська фірма FireEye яка  спеціалізується на мережевій безпеці, та британська організація SpamHaus спільно з російською комп'ютерною групою швидкого реагування на надзвичайні ситуації змогли покласти край роботі чергового ботнету. Мережа під назвою Grum, за наявною інформацією, була відповідальною за генерацію 18% світового обсягу спам-розсилок.


Мережа контролювалася серверами, які перебували в різних частинах світу, зокрема, в Панамі, Україні та Росії. Використовувалися сервери двох типів: одні змінювали різні настройки конфігурації інфікованих комп'ютерів, інші здійснювали контроль за змістом і напрямом розсилок. Україна вважається особливо важким місцем для відстеження мережевих злочинів, однак FireEye змогла добитися від місцевих провайдерів призупинення роботи шкідливих серверів. До складу мережі входило близько 120 000 комп'ютерів, однак без контролюючих серверів їх можна не боятися.

Таким чином, боротьба зі спамом ведеться в останні роки, більш-менш успішно. Так, в 2010 році поліція Нідерландів призупинила діяльність ботнету Bredolab, який генерував до трьох мільйонів спам-листів на добу за допомогою 30 млн. інфікованих комп'ютерів по всьому світу. Очолював діяльність даної мережі, на жаль, наш співвітчизник, 27-річний Георгій Аванесов, який в травні нинішнього року був засуджений до 4 років тюремного ув'язнення.

Використано матеріал з hi-tech.mail.ru  

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3235. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus