RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 12.07.2012 о 14:32. Розділ: Інтернет-сервіси
Першій фотографії яка була завантажена в інтерет, виповнелось 20 років 
18 липня 2012 виповниться 20 років з дня завантаження першої фотографії в Інтернет. Більшість людей відразу ж подумки представлять собі якесь високотехнологічне або глибокодумне зображення, проте в реальності все було набагато простіше.



Перша фотографія, яка з'явилася в інтернеті зображала учасників пародійно-музичної групи Les Horribles Cernettes.  Музичний колектив складається з чотирьох дівчат, які були адміністративними працівниками і вченими CERN (назва групи перекладається як «Страшненькі дівчата з CERN »), а автором пісень був Сільвано де Дженнаро, один із співробітників Європейської організації ядерних досліджень (CERN).

18 липня 1992 Сільвано де Дженнаро під час музичного фестивалю Hardronic, знаходячись за лаштунками в той момент, коли його група готувалася вийти на сцену, попросив дівчат попозувати для обкладинки їхнього майбутнього компакт-диска і сфотографував їх фотокамерою Canon EOS 650, при цьому він навіть не міг собі уявити історичну значимість цього знімка.

Тім Бернерс-Лі, один з винахідників мережі інтернет, працював разом з Сільвано. Через деякий час після фестивалю Hardromic, Бернерс-Лі та його дослідницька команда, розробила нову версію мережі інтернет, за допомогою якою, стала доступна можливісь завантажувати фотографії. Після чого  Бернерс-Лі, попросив у Сільвано надіслати йому зображення пов'язані з CERN. Він послав йому кілька фотографій, серед яких був фотознімок музичного колективу, відредагований на комп'ютері Macintosh в першій версії фоторедактора Photoshop у форматі GIF. З невідомих причин, Бернерс-Лі, обрав  фотографію  групи Les Horribles Cernettes, після чого  Les Horribles Cernettes стала першою музичною групою з власним інтернет сайтом.

До речі, в найближчу суботу колектив планує провести свій заключний концерт.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 5.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3299. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus