RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 11.10.2012 о 13:54. Розділ: Інтернет-сервіси
Перший електронний лист було відправленно 41 рік назад! 
Пересилання текстових повідомлень в електронному вигляді, пройшло значний шлях розвитку від експерименту до технології, що займає 28% робочого часу. Нещодавно технологія e-mail відсвяткувала свій день народження - їй виповнився 41 рік. Журналісти Indiatimes згадали найзначніші моменти її розвитку.


Історія найбільш використовуваного електронного сервісу у світі, почалася в 1971 році, коли розробникам військової мережі Arpanet (з неї виріс сучасний інтернет) знадобилося обмінюватися повідомленнями між користувачами різних комп'ютерів. В той час, весь глобальний інтернет налічував 23 ПК. У абонентів Arpanet була програма Send Message, але вона працювала тільки на одній машині. Також була програма CypNet, але з її допомогою можна було пересилати лише файли і нічого більше. Програміст Рей Томлінсон з'єднав Send Message і CypNet. Новий додаток відправляв по протоколу CypNet повідомлення на віддалений комп'ютер і там створював точно такий же файл (пізніше його назвуть «поштовою скринькою»), що й локальна Send Message. Перше в історії email-повідомлення містило текст: «qwertyuiop».

Після цього в 1991 винайшли WWW - сучасний інтернет, і в цьому ж році з космосу за допомогою Macintosh Portable відправили перший електронний лист з поздоровленнями від астронавтів. А починаючи з 1993 року e-mail можна було відправляти і з мобільного: тоді вийшов Simon Personal Communicator, розроблений компаніями IDM і BellSouth. Важив він 510 грамів і став знаменитий завдяки повній відсутності клавіш - у нього був сенсорний екран. Коштував він - $ 899.

Знадобилося майже десятиліття, щоб мобільники, стали хоча б віддалено нагадувати сьогоднішні пристрої. У 2002 році світ побачив телефон марки BlackBerry, яка завдяки фокусуванню на e-mail стала популярною в корпоративному сегменті.
 
Вихід в 2007 році телефону Apple кардинально змінив розстановку сил на мобільному ринку, і тепер навіть бюджетні апарати вміють те, що раніше було доступно лише флагманах.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 5.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 10430. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus