RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 17.05.2012 о 12:08. Розділ: Інтернет-сервіси
Небезпечні пошукові запити 

У загальній масі посилань, які з'являються у вікні браузера в відповідь на пошуковий запит, часто виявляються підозрілі ресурси і фішингові сайти. На основі даних, отриманих за допомогою системи моніторингу Kaspersky Security Network, експерти «Лабораторії Касперського» визначили 5 найбільш небезпечних запитів інтернет-користувачів.

У першу чергу під прицілом кіберзлочинців виявляються любителі безкоштовного і піратського софта. При запитах на цю тему 26% отриманих посилань ведуть на заражені ресурси. При цьому, як відзначили в ході дослідження експерти «Лабораторії Касперського», використання слова «безкоштовно» істотно збільшує ризик отримати шкідливий контент.

На другому місці за ступенем небезпеки, знаходяться запити на інформацію «для дорослих», яка традиційно використовується зловмисниками для поширення зловредів. 17% посилань, виявлених за допомогою пошукових систем на цю тему, можуть привести любителів «полунички» на ресурси кіберзлочинців.

Замикають трійку лідерів теми, які близькі до жіночої аудиторії. У 15% випадків небезпечними є посилання на сайти з кулінарними рецептами, тлумаченнями сновидінь, порадами по догляду за собою і т.д. У подібних випадках зловмисники користуються невисоким рівнем знань з інформаційної безпеки інтернет-користувачів.

Не обійшли увагою кіберзлочинці і всілякі соціальні мережі, популярність яких сьогодні стрімко зростає. Шкідливими виявляються 13% посилань за запитами, які пов'язані з такими ресурсами і активностями в них. Нарешті, замикає рейтинг пошук легкий заробіток в Інтернеті - майже кожне десяте посилання (9%) загрожує зараженням комп'ютера користувача.

Використано матеріал з www.chip.ua 
Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3446. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus