RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 03.01.2013 о 16:10. Розділ: Інтернет-сервіси
Інтернет святкує своє 30-тиліття 
Всесвітній павутині, яка побудована на базі протоколу IP і маршрутизації IP-пакетів, першого січня 2013 року виповнилося 30 років. Починаючи з першого дня 1983 року Американське агентство перспективних дослідницьких оборонних проектів (DARPA) перейшло з використання протоколу NCP на TCP/IP у власній мережі ARPANET, тим самим поклавши початок нової епохи.


Перші «кроки» інтернет зробив в 1969 році, коли студенти з Каліфорнійського університету Лос-Анджелеса (UCLA) і Стенфордського дослідницького інституту (SRI) зробили спробу віддаленого підключення для передачі короткого повідомлення, що складалося з слова LOGIN. Передача окремих символів підтверджувалася по телефону, проте на букві G система зависла. Подальші спроби були більш успішні.

Дослідник тенденцій розвитку IT-індустрії Григорій Громов у своїй книзі Roads and Crossroads of Internet History написав, що саме в цей момент «революція почалася». До 1981 року мережа з двох комп'ютерів розрослася до мережі яка включала 213 машин, а через кілька років відбувся перехід до використання протоколів, які з тих пір застосовуються в сучасних мережах.

У 1989 році в Європейській раді з ядерних досліджень (CERN) була запропонована концепція Всесвітньої павутини. Її автор, Тім Бернерс-Лі, також розробив протокол HTTP, мову HTML і ідентифікатори URI, а в 1991 році всесвітня павутина стала загальнодоступною, пізніше з'явився перший браузер.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3525. Джерело: tech.onliner.by
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus