RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 22.02.2013 о 17:28. Розділ: Інтернет-сервіси
Facebook: Зменшення витрат за рахунок архівування старих фото 
Соціальна мережа Facebook постійно знаходиться в пошуку найбільш ефективних рішень для скорочення своїх витрат на утримання серверів і підтримки роботи сервісу. За даними ресурсу Oregonian, восени поточного року почнуть працювати три архіва, в яких розмістяться старі і забуті користувачами фотографії.


Згідно з підрахунками соцмережі, 8 з 82% трафіку генерується за рахунок розміщених в соцмережі фото, яких налічується більше 240 млрд, а щодня до них додається ще 350 млн. Facebook має намір запустити сервери, які знадобляться для незатребуваних фото, завантажених, наприклад, кілька років назад - нерідко користувачі забувають і ніколи до них не повертаються.

Нові сервери Facebook будуть знаходитися в режимі очікування, не працюючи при цьому цілодобово. Ємність таких системах в 8 разів більша, ніж у традиційних серверів. Крім того, вони в п'ять разів енергоефективніші.

За словами прес-секретаря Facebook Майкла Кіркленда, єдина проблема - швидкість доступу до старих фото. Він зазначив, що вона збільшиться, але незначно і користувач навряд чи помітить різницю між швидкістю завантаження фото, розміщеного в соцмережі недавно, і знімка, завантаженого туди кілька років тому. "Мова йде про секунди або навіть мілісекунди", - підкреслив Крікленд.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3591. Джерело: tech.onliner.by
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus