RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 20.08.2012 о 11:45. Розділ: Інтернет-сервіси
Боротьба з піратством за допомогою пониження рейтингу. Google 
У компанії Google, вирішили  карати адміністраторів сайтів де розміщується крадений і неліцензійний контент, по-своєму. У власному блозі компанії, з'явилось повідомлення про те, що компанія почне застосовувати нові методи для покарання сайтів, які одержують занадто велику кількість скарг від правовласників, повідомляє cybersecurity.ru


Згідно з повідомленням компанії, в систему рейтингового ранжирування був доданий новий параметр, який буде вести облік скарг від правовласників. З кожною новою скаргою, яка повинна підтвердитися, рейтинг сайту буде знижуватися і його місце в пошукових результатах опускатися все нижче і нижче, тим самим знижуючи обсяг вхідного трафіку на ресурс-порушник.

Аналітики кажуть, що для багатьох користувачів, Google став одним з інструментів пошуку неліцензійного контенту, за що в минулому, компанія Google отримувала масу докорів у пособництві піратам. Однак за останні роки, інтернет-компанія робить все більше і більше для очищення свого пошукового індексу від піратських матеріалів. У повідомленні Google говориться, що даний крок не слід розглядати як бажання компанії стати "копірайт-поліцейським", а слід вбачати бажання компанії стати "законослухняним" і "легітимним" пошуковим сервісом.

"Ця процедура зміни рейтингу повинна легітимізувати і підвищити якість пошуку", - йдеться в повідомленні Google.

Як пояснили в компанії, сьогоднішній крок не означає, що пошуковий індекс буде поступово очищатись від посилань на mp3 та відео, але він означає, що постачальникам ліцензійного контенту буде віддаватися пріоритет. "Вперше ми оголосили нашу антипіратську програму ще два роки тому. З тих пір ми отримуємо все більше даних від правовласників, про випадки порушення прав на використання контенту. Строго кажучи, зараз ми отримуємо в місяць більше запитів на видалення, ніж за весь 2009 рік. За останні 30 днів, перерахунок рейтингу торкнувся 4300000 сайтів ", - говорять в компанії.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3427. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus