RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 26.10.2012 о 15:57. Розділ: Інтернет-сервіси
База даних про користувачів Facebook за 5 доларів 
Болгарський блогер Богомил Шопов,  за $5 придбав  базу з даними про більш ніж мільйон користувачів соціальної мережі Facebook. Покупкою Шопов демонструє, наскільки просто отримати в користування конфіденційну інформацію - імена, унікальні ідентифікатори та адреси електронної пошти.


Болгарин виявив у списку згадки про своїх друзів і знайомих. Провівши невелике розслідування, Шопов дізнався, що дані не були отримані з відкритих джерел - інформацію зібрали за допомогою програми Gigbucks (на сайті якого і продавалася база Facebook). За словами продавця, список містить згадки лише про активних користувачів, що знаходяться, в основному, в Канаді, США, Великобританії та деяких європейських країнах, передає Forbes.

Після того, як блогер опублікував інформацію про покупку, з ним зв'язалися представники соціальної мережі. Вони зажадали вислати отримані дані, видалити їх з комп'ютера і зняти з публікації запис в блозі, а самі пообіцяли провести розслідування інциденту.

Богомил Шопов

Шопов у відповідь на вимоги, повідомив інтернет-користувачам про дзвінок з Facebook і заявив, що сподівається залучити якомога більше уваги до існуючої проблеми.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 5.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3466. Джерело: tech.onliner.by
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus