RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 24.07.2012 о 11:44. Розділ: Інтернет-сервіси
Австралійські державні сайти зазнали атаки зі сторони Anonymous 
За інформацією австралійського інтернет-видання news.com.au, група хакерів, що називають себе австралійським підрозділом Anonymous, провела ряд атак на веб-сайти різних держвідомств австралійського штату Квінсленд, протестуючи проти попередньої версії законопроекту, який дозволи би дізнаватись особисту інформацію інтернет-користувачів спецслужбами.


Повідомлення в Twitter від групи @Op_Australia свідчить, що відповідальність за атаки, беруть на себе Хактивісти Anonymous. Також згадка про атаки є на офіційному сайті anonops.com і на Facebook-сторінці Anonymous Australia. У повідомленні від групи стверджується, що ні на одному з зламаних сайтів вони не викрали ніякої інформації і не знищували ніяких відомостей, замість цього, вони просто провели дефейси веб-сайтів в знак свого громадянського протесту.

На даний момент, ряд атакованих сайтів уже відключені і недоступні в мережі. У повідомленні групи сказано, що вони підтримують інтернет-користувачів, які протестують проти нових ініціатив австралійських законодавців, пов'язаних зі свободою в інтернеті. Нагадаємо, що влада Австралії, вирішили створити в країні загальнонаціональний міжмережевий захист, який у разі масштабних хакерських атак міг би закрити австралійський сегмент інтернету від зовнішнього впливу, однак незадоволені цією ініціативою користувачі, стверджують, що міжмережевий захист, буде також використовуватися для блокування сайтів, які критикують владу.

Остання хвиля атак також пов'язана з рішенням уряду Австралії активніше моніторити незаконний контент в інтернеті і блокувати його без судових процесів. На 6 серпня в Парламенті Австралії пройде публічне слухання законопроекту.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 0.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 974. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus