RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 26.06.2012 о 17:38. Розділ: Інтернет-сервіси
Апостроф в доменному іменні 
Як повідомляє AIN.ua, з 1 червня цього року компанії і користувачі, які реєструють доменне ім'я в Уанеті, можуть використовувати апостроф. Правда, така можливість зараз є тільки в зонах. Com.ua,. Kiev.ua,. Donetsk.ua,. Dn.ua,. Kharkov.ua і. Kh.ua. Про це повідомляється в офіційному блозі компанії Imena.UA.


Вступила в дію відповідна оновлена версія регламенту IDN-доменів, коли всі публічні домени, які працюють з IDN, оновлять таблиці, в них можна буде реєструвати доменні імена з апострофами. Наприклад, такі як м'ясо.Kh.ua і зв'язок-є.Kh.ua. На першому з них вже  є сайт.

Вони були створені спільними зусиллями фахівців компаній «Хостмастер» (супроводжує домен. UA) і «Координатор» (регіональні домени Східної України). Ці доменні імена були створені в якості експерименту - для того, щоб з'ясувати, чи можлива реалізація апострофа в назві домену і які технічні проблеми при цьому можуть виникнути.

В Хостмастер повідомляють, щоб набрати доменне ім'я з апострофом (не англійським, а саме українським знаком) в Windows, потрібно, утримуючи клавішу Alt, набрати на цифровій клавіатурі «700» (це код U+02 BC в десятковому вигляді). Звичайним способом, утримуючи клавішу Сtrl, двічі натиснути на клавішу «є» в Word, набрати таке доменне ім'я не вийде.

В Linux потрібно натиснути Ctrl-Shift-U. З'явиться маленька підкреслена буква u. Після цього потрібно ввести 16-ковий код 2BC і натиснути Enter. З'явиться потрібний символ.

Нагадаємо, з 3 травня 2012 року в доменних зонах. Ua,. Com.ua і. Kiev.ua вводяться т. зв. «Псевдорегістратори» з ідентифікаторами ua.ua_reg, ua.com_reg і ua.kiev_reg відповідно. Функцією «псевдорегістратора» стане зберігання доменів в реєстрі до переведення їх до реєстратора або до закінчення терміну дії домену.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 0.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 1880. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus