RSS

Субота, 18.05.2024
Реклама

Опубліковано: 10.12.2012 о 16:30. Розділ: Персональні комп'ютери
Windows 8 не допоможе підняти рейтинг ноутбукам 
Аналітична компанія MIC, опублікувала прогноз для ринку ноутбуків, згідно з яким, ми вперше побачимо спад продажів даних пристроїв на 0,8% (194 мільйона девайсів), а також десктопів, на 1,4% (128 мільйонів штук). Нещодавно, експерти стверджували, що вихід Windows 8 повинен позитивно позначитися на рейтингу ноутбуків, і вже в наступному році їх продажа повинна була суттєво зрости. 


Але не сталося як гадалося. Компанія DigiTimes Research, в перший місяць після старту продажів Windows 8 провела дослідження, згідно якого поставки ноутбуків майже всіх основних світових вендорів скоротилися. І це при тому, що листопад - передсвятковий місяць.

Якщо в жовтні, HP, Lenovo, Acer, Dell і ASUS спільно узяті, відвантажили 10,05 мільйона ноутбуків, то в листопаді цей показник зупинився на рівні 9,6 мільйонів - падіння склало 4%. 

Збільшити поставки лептопів змогла лише HP, в Acer вони залишилися на колишньому рівні, а от решта виробників, навпаки, опинилися в мінусі у порівнянні з жовтнем. Найбільше падіння зафіксоване а ASUS - на 0,3 мільйона штук. 

Таким чином, вихід Windows 8 не позначився позитивно на продажах ноутбуків. Вони продовжують поступово витіснятися планшетними комп'ютерами.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3397. Джерело: hi-tech.mail.ru
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus