RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 28.05.2012 о 14:58. Розділ: В стадії розробки
Смартфон від FaceBook 

Останнім часом, найбільша в світі соцмережа, проявляє небачену активність. Спочатку Марк Цукерберг за мільярд доларів купив Instagram, потім з'явилися чутки про майбутню покупку Opera Software, а тепер The New York Times стверджує, що в наступному році Facebook планує випустити власний смартфон. А допоможуть йому у цьому екс-співробітники Apple.

За даними авторитетного видання, компанія Facebook найняла більше півдюжини інженерів і програмістів, що працювали над створенням iPhone і iPad. За словами людей, знайомих з планами Марка Цукерберга, керівництво соцмережі намагається тримати свої наміри в секреті. Так, компанія не розміщує оголошень про вакансії, які могли б її видати, а воліє самостійно шукати потрібних співробітників за допомогою «вербувальників».

Навіщо Facebook власний смартфон? Один із працівників компанії на умовах анонімності розповів The New York Times, ніби Марк Цукерберг стурбований, що якщо він не створить власний телефон, то в майбутньому Facebook залишиться просто ще одним додатком для інших мобільних платформ.

Як стверджується, це третя спроба компанії вийти на новий для себе ринок. Вперше чутки про те, що Facebook розробляє власний смартфон, з'явилися два роки тому. Проект довелося заморозити і задовольнятися співпрацею з HTC, плодом якого стали моделі Salsa і ChaCha з окремою кнопкою Facebook. Пристрої особливої популярності не здобули, і Марк Цукерберг запустив проект Buffy, до якого, за чутками, і приєдналися кілька інженерів з Apple.

Зрозуміло, навіть з дюжиною колишніх співробітників Apple, соціальна мережа не зможе налагодити випуск своїх смартфонів. Facebook здатна замовити виробництво апаратів у сторонньої корпорації, наприклад у HTC, яка також зайнята в проекті Buffy. Втім, The New York Times не виключає, що соцмережа може наслідувати наприклад Google, та купити якусь компанію. Нагадаємо, Google придбала компанію Motorola Mobility за $ 12,5 млрд.



Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3240. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus