RSS

Середа, 15.05.2024
Реклама

Опубліковано: 20.04.2012 о 15:49. Розділ: IT Компанії
Oracle подала судовий позов на Google 

У Сан-Франциско почався судовий процес за позовом компанії Oracle до корпорації Google. Нагадаємо, що Oracle звинувачує Google в порушенні її права на інтелектуальну власність. Oracle подала до суду на Google півтора роки тому, вважаючи що операційна система Android порушує ряд патентів технології Java, авторські права на які придбала Oracle після покупки компанії Sun Microsystems. Компанія Google заперечує всі звинувачення і стверджує, що для того щоб використовувати Java їй не потрібні ніякі ліцензії.
Керівники компаній так і не змогли прийти до компромісу, але незважаючи на це Google продовжив розробку своєї мобільної операційної системи Android. Виходячи з наведених фактів, вахівці зробили висновок, що порушення прав інтелектуальної власності Oracle з боку компанії Google можна вважати помилкою або непорозумінням.

Очікується, що до суду будуть викликані представники найбільших компаній. Так, список свідків Oracle складається з виконавчого директора Oracle Ларі Еллісона, генерального директора Google Ларі Пейджа, виконавчого директора Google Еріка Шмідта і колишніх керівників Sun  Microsystems Скотта Макнілі і Джонатана Шварца.

Компанія Oracle планує відсудити у Google близько $ 1 млрд. як відшкодування збитку, а також наполягатиме на забороні використовувати в системі Android будь-яких фрагментів коду Java. Цікаво, що багато аналітиків розглядають даний судовий процес як тест можливих судових позовів з програмного забезпечення API.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 1075. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus