RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 27.07.2012 о 12:16. Розділ: Oгляди/тести
Огляд корисних програм для Windows Phone 
Операційній системі Windows Phone ще далеко до популярності Android або IOS, але все ж українці все частіше звертають увагу на гаджети з цією ОС. У фірмовому магазині програм, під назвою Marketplace, вже налічується понад 100 тис. різних додатків. Ось одні з найцікавіших за версією офіційного блогу Nokia.

Lomogram


В Marketplace користувачі можуть знайти безліч клонів сервісу Instagram, але на думку співробітників Nokia Conversations, уваги користувачів заслуговують одиниці. Однією з потенційно цікавих програм є Lomogram.

Lomogram зустрічає користувача сторінкою «Меню» і пропонує вибрати знімок з фотогалереї смартфона або зробити його на камеру через стандартний інтерфейс Windows Phone. При натиску по логотипу, програма переносить Вас в чергу для завантаження фото на «стіну» прив'язану у соціальних мереж (підтримуються Facebook, Twitter, Flickr і «Вконтакте»). Саме сюди збираються знімки, які через відсутність доступу в інтернет не могли бути завантажені в мережу одразу після обробки.

В «Налаштуваннях» користувач може вибрати мову (англійська, російська або українська) і вирішити, чи хоче він зберігати оригінальний кадр в галерею (щоб мати можливість його обробити ще раз в майбутньому) чи ні.

Будь-яке зображення за допомогою Lomogram можна кадрувати, акцентувавши увагу на бажаній деталі, повернути або розгорнути в потрібному напрямку. Також можна застосувати один з 23 фільтрів. Одночасно на знімок можна накласти тільки один фільтр, процес його застосування протікає швидко, що дозволяє за короткий час попробувати всі два десятка і вирішити, на чому зупинитися.

Іконка з лампочкою відкриває сторінку з ефектами. Розробники не стали скупитися і створили колекцію яка містить 57 якісних ефектів. Серед них засвітки, колірні плями, відблиски, подряпини, потертості, імітація зернистості і т.д. При завершення обробки, користувач може застосувати рамку (наприклад, в стилі знімку Polaroid, плівкового слайда) або текстуру фотопаперу. Даний набір нараховує більше 30 різноманітних варіантів.

Відредагований знімок можна завантажити на однy або кілька сторінок у соціальних мережах, додати коментар, а крім того, зберегти в галерею смартфона.

Lomogram є повністю безкоштовним додатком і при цьому не містить рекламних блоків.

Завантажити  Lomogram

eDjVu





eDjVu - це поки єдиний додаток в Marketplace, що дозволяє переглядати на смартфоні файли формату DjVu. Програма поширюється у вигляді демо-версії з обмеженням. Можна переглянути лише 100 сторінок документа. Зняти його можна традиційним способом: купивши програму за 11 грн.

Якість відображення документа, багато в чому залежить від якості файлу DjVu. Однак і в програмі є кілька можливостей для поліпшення відобаження. Наприклад, можна включити згладжування, інвертування кольору (з чорного по білому зробити білий по чорному і навпаки) та змінити яскравість тексту.  Крім цього, в налаштуваннях ще багато можливостей: зміна орієнтації, три схеми активних зон екрану, для переходу до інших сторінок, запам'ятовування позиції читання і кілька інших.

Завантажувати книги можна зі сховища SkyDrive - досить ввести логін і пароль та надати програмі необхідні дозволи. eDjVu скопіює зазначені людиною файли в пам'ять пристрою і надалі при їх відкритті доступу до SkyDrive незнадобиться.

Що стосується швидкодії, то eDjVu - додаток для терплячих. Сам формат DjVu вимогливий до ресурсів, тому високих швидкостей при прокручуванні сторінок документа не варто чекати. Особливо гальмує зміна масштабу.

У зв'язку з невисокою швидкістю програми, навігація по документу в класичному варіанті (жестами), стає незручною. Рятує можливість швидкого переходу на будь-яку сторінку - подвійним натиском по екрану можна викликати меню і вибрати потрібну. В цілому це робить роботу з eDjVu терпимою.

Завантажити  eDjVu Windows Phone

«Рівень»





Цей додаток служить для вимірювання кута відхилення мобільного пристрою. З його допомогою смартфон може замінити будівельний інструмент. Він дозволяє вимірювати відхилення пристрою в градусах щодо трьох осей.

Можливості програми:

  - Калібрування датчика. Дозволяє налаштувати початкового положення осей координат, щодо яких          проводиться вимір.
   - Налаштування чутливості. Підтримуються три значення: градуси, півградуси, десяті частки градуса.
  - Опціональне включення/відключення вертикального рівня. Якщо необхідно проводити вимірювання тільки відносно горизонтальної площини, то в програмі є можливість відключити вертикальний рівень.

Завантажити «Рівень»

MapSnap GPS





За допомогою цієї програми, будь-яка людина може створити свою власну електронну карту. Для цього потрібно зображення будь-якої карти та GPS-приймач в смартфоні.

На початку роботи, програма запропонує користувачеві завантажити карту з графічного файлу або сфотографувати її на камеру. Далі залишиться провести калібрування і карта буде готова.

Процес калібрування складається з двох етапів: у першому потрібно вказати дві точки, а потім - відому відстань між ними, щоб MapSnap GPS міг оприділити масштаб карти. Другий етап прив'язує карту до координатної сітки: програма попросить вас позначити точні координати двох точок, їх можна отримати в цьому ж вікні, включивши приймач GPS. У разі якщо карта орієнтована на північ, обійтися можна і однією-єдиною точкою.

Якщо всі дані вказані вірно, MapSnap GPS покаже місце розташування користувача і дозволить орієнтуватися на місцевості. Надалі при користуванні карткою можна відслідковувати не тільки позицію, а й пройдений шлях.

Програма платна і коштує 25 грн., також її можна випробувати і в бета-версії.

Завантажити MapSnap GPS

Handy Safe





Handy Safe - додаток для безпечного зберігання паролів, номерів рахунків, пін-кодів, даних документів та іншої дорогоцінної інформації. Розробник (Paragon Software) обіцяє стійкий криптозахист з 448-бітовим ключем шифрування Blowfish, що значною мірою гарантує збереження вмісту бази даних в секреті.

Перше, що попросить програма від користувача - це придумати і ввести пароль, що відкриває «сейф» з усіма записами. Далі людині потрібно заповнити базу особистої інформації або паролів. Робити це можна двома способами: вручну вбивати інформацію через екранну клавіатуру смартфона або встановити додаток Handy Safe Desktop на комп'ютер і синхронізувати його з мобільним гаджетом.

Розробники постаралися зробити процес заповнення максимально простим і зрозумілим, підготувавши кілька десятків шаблонів на будь-які потреби. Користувачеві залишається лише вибрати категорію (або створити свою власну) для зберігання певної інформації і наповнити її.

Кожний запис включає в себе кілька полів, які відповідають інформації, що зберігається. Наприклад, для водійського посвідчення за замовчуванням присутній номер, місце проживання, дата видачі та термін дії. При бажанні є можливість додавати свої поля, вказуючи заголовок, тип (число, дата,пароль) і позицію поля (його місце розташування в записі, починаючи зверху). Крім цього, можна створити свій власний шаблон з нуля.

Що стосується перегляду вже існуючих записів, то у користувача є альтернатива у вигляді графічного і стандартного режимів. У першому випадку записи відображаються у вигляді пластикових карт з нанесеними на них написами, у другому - звичайним текстом. При будь-якому варіанті паролі, пін-коди та інша інформація не для чужих очей буде прихована під «зірочками», розсекретити їх можна буде після натискання спеціальної іконки.

Handy Safe можна оцінити перед покупкою протягом 14 днів. Крім обмеження за часом, пробна версія позбавлена деяких інших можливостей (синхронізація з комп'ютером в тому числі), але в цілому дозволяє отримати уявлення про програму.

Завантажити Handy Safe

Використано матеріал з today.mts.com.ua
Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 5.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3871. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus