RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 06.07.2012 о 11:54. Розділ: В стадії розробки
Одяг підзарядить телефон 
Перетворювати тканину в акумулятор навчилися інженери з Університету Південної Кароліни. Їм вдалося перетворити звичайну футболку в сховище електричного струму, повідомляє BGR.


За словами інженерів, тканина, замочена в розчині фториду і висушена в безкисневому середовищі, перекладається з целюлозного стану в активований вугільне, що дозволяє їй зберігати заряд.

Після обробки тканина, вона зберігає свою первісну еластичність, також проводить повітря і анітрохи не шкідлива для людини. Не страждає від нових можливостей і екологія, оскільки в процесі виготовлення не використовуються важкі метали та інші шкідливі речовини, на відміну від більшості інших типів акумуляторів.

У перспективі від такого «джерела енергії» можна буде заряджати електричні прилади, зокрема, телефони, планшети і т.д.

Перетворення звичайної тканини в акумулятор практично не підвищує її ціну, а це значить, що одяг і тканинні предмети побуту легко можуть стати джерелом струму, який завжди під рукою.

Інженери також досліджували довговічність тканини. Так, навіть після 1000 циклів зарядки, акумулятор майже не зменшив свою ємність.

На цьому тижні свою інновацію представили співробітники Університету Райса (Rice University). Вони показали робочий прототип літій-іонного накопичувача струму, який дозволяє перетворити в акумулятор практично будь-яку поверхню.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 5.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3429. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus