RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 29.06.2012 о 09:43. Розділ: В стадії розробки
Новий стандарт Mobility DisplayPort для мобільних телефонів 
Асоціація стандартизації відеоелектроніки (Video Electronics Standards Association, VESA) випустила прес-реліз, що повідомляє про випуск нового стандарту під назвою Mobility DisplayPort (MyDP). Він є розширенням стандарту DisplayPort і дозволить користувачам підключати їх мобільні пристрої до дисплеїв з можливістю перегляду контенту з роздільною здатністю 1080р і в 3D-форматі.


Асоціація ставить своїм завданням максимально швидке поширення нового стандарту в середовищі ОЕМ-розробників і, як наслідок, серед кінцевих користувачів мобільних пристроїв. Рівень центральних і графічних процесорів у смартфонів і інших мобільних пристроїв, на думку VESA, вже настільки високий, що дозволяє використовувати такі пристрої в якості центру мультимедійних розваг.

Mobility DisplayPort використовує простий кабель MicroUSB, який може бути підключений до монітора або телевізора через порти DisplayPort і HDMI. Після цього  контент який зберігається в мобільному пристрої  стає доступним для перегляду в форматі 1080р з частотою оновлення екрану 60 Гц. При використанні спеціальних адаптерів, буде можливе підключення через порти DVI і VGA.

Стандарт Mobility DisplayPort забезпечує ширину смуги пропуску 1 Мбіт/с, завдяки якій буде підтримуватися робота додаткових пристроїв, таких як клавіатури, миші, сенсорні пристрої і пульти дистанційного управління зовнішніми моніторами. Одночасно з відображенням контента при підключенні за допомогою роз'єму Mobility DisplayPort , відбуватиметься підзарядка акумулятора мобільного пристрою.

За словами виконавчого директора VESA Била Лемпезіса, включення нового стандарту до складу планшетів і смартфонів не збільшить рівня складності їх розробки. Якщо Mobility DisplayPort знайде широке застосування, його використання дозволить пристроям на ОС Android і Windows Phone надолужити відставання від продукції Apple, в якій відображення інформації на зовнішніх моніторах і передача даних забезпечується спеціальними перехідниками док-роз'ємом і протоколом потокового мовлення AirPlay. Про підтримку нового стандарту вже повідомили приблизно 180 компаній. VESA сподівається побачити його застосування в ноутбуках, планшетах і смартфонах вже в 4-му кварталі нинішнього року.

Використано матеріал з oszone.net 
Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3279. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus