RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 05.06.2012 о 12:08. Розділ: В стадії розробки
Новий формат SIM-карт 
Незабаром мобільні гаджети отримають «сімки» нового формату. Це буде вже четверте «переродження» SIM-карт з моменту їх появи. Новий формат отримає назву 4FF, або просто nano-SIM.

«Нано-сімки» будуть приблизно на 40% менше за площею, ніж Micro-SIM (12,3 х8, 8 мм проти 15х12 мм). З традиційним форматом SIM-карт, nano-SIM буде сумісний за допомогою спеціального перехідника.

Визначити новий формат карт, планувалось ще в березні. Тоді засідання, Європейського інституту по стандартизації, в галузі телекомунікацій (ETSI), повинно було вибрати із запропонованих варіантів один, але через суперечки, які виникли між Nokia, Motorola і RiM з одного боку і Apple з іншого, засідання вирішили перенести.

На той момент в ETSI розглядалося два ключових формати:


Запропонована Apple модель nano-SIM, передбачає установку в слот гаджета за допомогою спеціального лотка. В Nokia вважають таке рішення невдалим, оскільки, на їхню думку, цей формат не практичний і може викликати проблеми з застряганням «сімки» в слоті. Варіант від Motorola, Nokia і RiM пропонує зробити SIM-карти схожими на носії пам'яті microSD.

У результаті компанії зійшлися на альтернативному варіанті, який включає в себе ключові елементи від обох сторін. Новий формат також підтримав найбільший в світі виробник терміналів - компанія Samsung. Раніше південнокорейський вендор не брав участь в дебатах.

Спочатку SIM-ки, мали розмір кредитної картки і застосовувалися в перших стільникових терміналах. З часом їх витіснив формат Mini-SIM, який зараз застосовується практично у всіх мобільниках. Пізніше Mini-SIM почали називати просто SIM-картами, і ця назва вкоренилась у свідомость абонентів. Зменшений варіант «сім-карти», що отримав назву Micro-SIM, вперше з'явився в планшетному комп'ютері iPad, а після і в смартфонах iPhone, Nokia N9 та інших пристроях.

Згідно з даними ETSI, за весь час існування SIM-карт їх було виготовлено понад 25 млрд. Зараз ця цифра щорічно поповнюється на 4,5 млрд шт.. Така популярність зробила «сімки» наймасовішими електронними ідентифікаторами в світі.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 2.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 2892. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus