RSS

Субота, 18.05.2024
Реклама

Опубліковано: 27.09.2012 о 17:13. Розділ: Персональні комп'ютери
Нові поцесори Intel забезпечуть високу продуктивність девайсів на Windows 8 
Cьогодні компанія Intel розповіла про можливості свого нового енергоефективного процесора Atom Z2760 (платформа Clover Trail), який був спеціально розроблений для планшетів і гібридних портативних комп'ютерів під управлінням Windows 8.


Atom Z2760 складається з двоядерного чіпа з тактовою частотою 1,8 ГГц (виконаний по 32-нм технології) і з графічного прискорювача SGX545. Intel обіцяє, що планшети, які працюватимуть на цьому процесорі, покажуть максимальну ефективність, сумісність з усіма Windows-додатками і високу енергоефективність. При цьому девайси не будуть громіздкими, як ми це звикли бачити у випадку з планшетами на Windows 7.


Ще у Intel розповіли про те, що нові планшети з процесорами Atom Z2760 будуть не важче 680 грамів (наприклад, вага нового iPad - 662 грама), це можна порівняти з ARM-планшетами на Windows RT, а їх товщина не перевищить 8,5 мм. При цьому вони будуть оснащені модулями 3G/4G і NFC. Виробник чіпів запевняє, що нам не потрібно буде постійно носити з собою зарядний пристрій - нова технологія управління живленням дозволить пристроям працювати 3 тижні в режимі очікування або мінімум 10 годин в режимі "активного використання". Платформа Clover Trail забезпечує підтримку двох камер, інтерфейсів HDMI 1.3, USB 2.0 і GPS-модуля.

Але незважаючи на все це, планшети з процесорами Atom Z2760 навряд чи будуть працювати з Full HD дисплеями. 

Intel повідомляє, що в даний момент, в розробці знаходяться не менше 20 планшетів на Clover Trail, а їх вартість зі старту не буде перевищувати 799 доларів. Відповідно, RT-девайсам, для того, щоб витримати таку серйозну конкуренцію, потрібно коштувати набагато дешевше.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3848. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus