RSS

Вівторок, 14.05.2024
Реклама

Опубліковано: 15.06.2012 о 09:14. Розділ: IT Компанії
Nokia скорочує працівників для інвестицій в Scalado 
Фінська компанія Nokia заявила про продовження реструктуризації. В рамках проведення змін, керівництво планує звільнити близько 10 000 співробітників, задіяних на заводах Nokia в Німеччині, Канаді та Фінляндії, а також трьох топ-менеджерів: генерального директора по маркетингу Джеррі Деварда, виконавчого віце-президента відділу мобільних телефонів Мері МакДоуел та виконавчого віце-президента з розвитку ринків Нікласа Савандер. Вони залишать свої пост 30 червня 2012 року.

Nokia також вдалося досягти угоди про продаж свого дочірнього підприємства Vertu, що займається виробництвом елітних мобільних пристроїв з дорогоцінних металів.

Покупцем виступить приватна інвестиційна група EQT VI, яка продовжить розвиток компанії, з новою стратегією. Проте Nokia збереже 10% частки в Vertu, а угода відбудеться в другій половині року.


Незважаючи на прагнення скоротити витрати і повернути прибутковість підприємства, фінський гігант не тільки закриває заводи й звільняє співробітників, але і шукає можливості для інвестування. Nokia проявляє інтерес до ресурсів компанії Scalado, що займається обробкою зображень. Мова йде не про покупку компанії, а лише про перехід розробників в стан виробника мобільних пристроїв, а також про поглинання технологічних напрацювань та інтелектуальної власності. Nokia планує застосувати ці ресурси у розвитку лінійки Lumia, в тому числі, можливо, в інтеграції з технологією PureView, задіяної поки тільки в смартфоні Nokia 808. Поглинання планується провести в третьому кварталі 2012 року.

Використано матеріал з oszone.net 
Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 3.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3174. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus