RSS

Неділя, 19.05.2024
Реклама

Опубліковано: 06.07.2012 о 11:15. Розділ: В стадії розробки
Мильні бульбашки замінять екран в телефоні 
Найкращі на сьогоднішній день дисплеї не можуть зрівнятися в якості зображення, одержуваного за допомогою мильної плівки. До такого висновку прийшли вчені з Карнегі-Меллона, Університету Токіо і Універістета Цукуба (Токійський університет, Університет Цукуба), повідомляє Discovery News.


Група дослідників створила робочі прототипи, які відтворюють тривимірне зображення набагато чіткіше і реалістичніше, ніж будь-який з існуючих нині екранів. При цьому для створення картинки вони використовували плівку з колоїдної суміші (вода, мило, цукор, гліцерин, пави, молоко) і ультразвук. Вчені кажуть, що можна було б обійтися й звичайним розчином для мильних бульбашок, але колоїдна суміш більш міцна і навіть дозволяє проводити через себе предмети.

Впливаючи звуком на мильний міхур, вченим вдалося створити на його поверхні чітке і реалістичне зображення. Якщо пропустити світло відразу через кілька бульбашок, то картинку можна зробити об'ємною.

Вчені впевнені в майбутньому нової технології і стверджують, що незабаром вона знайде застосування для створення голографічних дисплеїв, а можливо, почне використовуватися в мобільних телефонах.

Переглянути дисплей з мильної плівки у дії можна на цьому відео:


Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 5.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3563. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus