RSS

Вівторок, 14.05.2024
Реклама

Опубліковано: 25.06.2012 о 13:04. Розділ: IT Компанії
Microsoft спеціально здешевлює Nokia 
Анонс ОС Windows Phone 8 негативно позначився на компанії Nokia. За розрахунками аналітика компанії Nomura Стюарта Джеффрі (Stuart Jeffrey), в майбутньому році фінській компанії, вдасться реалізувати 34 млн смартфонів на базі Windows Phone, що на 41% менше, в порівнянні з минулими прогнозами. Обсяг виручки Nokia також був знижений на 45% з раніше очікуваними € 10,9 млрд до 6 млрд, повідомляє Cnews.


Таке різке зниження прогнозів, пов'язане з тим, що пристрої під управлінням ОС Windows Phone 7 не отримають оновлення до Windows Phone 8. Анонсувавши нову версію мобільної платформи, в Microsoft повідомили, що для існуючих смартфонів вона не буде доступна, оскільки в ній використовується нова архітектура, аналогічна десктопной версії Windows 8. Натомість власникам апаратів буде запропонований апгрейд до Windows Phone 7.8, до складу якого увійдуть деякі функції WP8.

Співробітники PCMag повідомляють, що в Nokia, навряд чи були поінформовані  заздалегідь. З урахуванням того, що Windows Phone 8 буде випущена на ринок лише восени, весь бізнес Nokia опиняється під ударом: компанія зробила ставку на Windows Phone і тепер їй, фактично доведеться продавати вже застарілі апарати без можливості оновлення (Windows Phone 7.8 принесе лише «косметичні» поправки).

Джон Дворак (John Dvorak), редактор PCMag і експерт в ІТ-індустрії, не посоромився у висловах щодо дій Microsoft. Він назвав анонс Windows Phone 8 «дивною» подією. На його думку, в Microsoft помилились, коли вирішили «поховати» стару платформу до того, як зявиться нова. Адже після такого анонса, Nokia і іншим виробникам буде складно продавати смартфони на базі Windows Phone 7. Дворак вважає, що таким чином редмондская корпорація спеціально знецінює компанію Nokia, щоб її було простіше і дешевше купити.

На думку аналітика IDC Франциско Джеронімо (Francisco Jeronimo), анонс про покупку Nokia корпорацією Microsoft «має величезний сенс» і зробити його потрібно в найближчий час. Nokia давно не показувала хороших фінансових результатів і в найближчому майбутньому також нічим не зможе порадувати акціонерів. Це призведе до того, що довіра до поточного виконавчого директора Nokia Стівена Елоп (Stephen Elop) буде втрачена. Тому операцію треба проводити вже зараз.

Елоп прийшов в Nokia на місце Оллі-Пекка Калласвуо (Olli-Pekka Kallasvuo) у вересні 2010 року, знявши c себе повноваження президента підрозділу Microsoft Business Division. А в лютому 2011 року, Елоп в парі з главою Microsoft Стівом Баллмером (Steve Ballmer), своїм колишнім колегою, оголосив про те, що Windows Phone стане основною платформою в смартфонах Nokia. Багато ЗМІ й експерти мобільного ринку тоді зарахували Елопа в «заслані козачки» з Microsoft.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 5.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3197. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus