RSS

П'ятниця, 03.05.2024
Реклама

Опубліковано: 21.01.2015 о 10:47. Розділ: Персональні комп'ютери
Microsoft Research: передача енергії за допомогою світла 
Інженери Microsoft Research розробили систему бездротової зарядки мобільних гаджетів, що використовує світловий потік для передачі енергії. Згідно з описом, пристрій автоматично починає свою роботу, як тільки в зоні дії сенсорів з'являється смартфон. Дана система отримала назву AutoCharge і використовує Kinect та ліхтар UltraFire CREE XM-L T6.


При пошуку мобільного пристрою, якому потрібна зарядка, AutoCharge сканує довколишнє середовище, а потім направляє на смартфон промінь світла. LED-індикатор або бездротовий модуль BlueTooth дозволяють точно визначити, коли акумулятор повністю заряджений. Вони також необхідні, щоб AutoCharge не почав помилково заряджати що не будь схоже за формою і розмірами на мобільний гаджет.

За словами розробників, запропонована ними система безпечніше для користувача в порівнянні з іншими бездротовими зарядними пристроями. Також, на її роботу не впливає наявність поруч джерел електромагнітного випромінювання.

Великим мінусом є те, що сучасні смартфони не мають PV-плівки, здатної вловлювати світло. Крім того, деякі користувачі кладуть девайси дисплеєм вниз, тому світлочутливі сенсори (у вигляді плівки) необхідно наносити на задню частину апаратів. Теоретично технологія може застосовуватися для зарядки більш великих електронних пристроїв.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3681. Джерело: microsoft.com
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus