RSS

Середа, 15.05.2024
Реклама

Опубліковано: 15.05.2012 о 12:28. Розділ: IT Компанії
Марк Цукерберг святкує свій 28-й день народження 

Сьогодні Марку Цукербергу, виконавчому директору компанії Facebook, виповнилося 28 років. Дана подія збіглася з майбутнім публічним розміщенням акцій соціальної мережі. Нагадаємо, що 18 травня компанія планує почати процедуру IPO на фондовому ринку Nasdaq. За попередніми оцінками, загальна капіталізація Facebook може досягти $ 100 млрд., що поставить її в один ряд з такими компаніями як Disney, Ford і Kraft Foods.

Компанія Facebook з'явилася на початку 2004 року в невеликій кімнаті гуртожитку Гарварду. Спочатку соціальна мережа розташовувалася за адресою Thefacebook.com і була створена для спілкування студентів Гарварда. Пізніше простенький сайт збільшив свою аудиторію в десятки тисяч разів і зараз число користувачів Facebook досягає 900 мільйонів чоловік.

Варто відзначити, що Марк Цукерберг, засновник соціальної мережі Facebook, продемонстрував зрілість характеру не по роках. Сервіс швидко ріс і розвивався, завдяки чому його помітили засоби масової інформації і конкуруючі інтернет-компанії. Проте Марк послідовно відхиляв всі привабливі пропозиції продати компанію, в тому числі і від корпорацій Google і Yahoo.

У листі до потенційних акціонерів Цукерберг написав: «Ми не надаємо послуги, щоб заробити гроші - ми робимо гроші, щоб надати більш якісні послуги. Ми вважаємо, що люди охочіше будуть користуватися послугами тих компаній, які вірять в щось більше, ніж просто женуться за надприбутком ».

Незважаючи на свій відносно молодий вік, Марку Цукербергу вдалося зробити з невеликого студентського проекту найпопулярнішу соціальну мережу в світі. Доходи Facebook зросли з $ 777 млн. в 2009 році до $ 3,7 млрд. в 2011 році. Сподіваємося, що майбутня процедура IPO стане для Марка своєрідним подарунком на день народження.

Використано матеріал з oszone.net 
Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 5.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3403. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus