RSS

Вівторок, 14.05.2024
Реклама

Опубліковано: 25.06.2012 о 14:20. Розділ: IT Компанії
Компанію RIM (Blackberry) можуть виставити на продаж 
Корпорація RIM може розділити свій бізнес. План реструктуризації передбачає продаж виробництва смартфонів Blackberry, на які претендують Amazon і соціальна мережа Facebook, натомість у RIM залишиться бізнес, з розвитку захищених мереж передачі даних. Дивне рішення, здивувалися аналітики: шифрування даних - конкурентна перевага Blackberry.



Корпорація Research In Motion, що випускає смартфони Blackberry, розглядає можливість розділити бізнес. В рамках реструктуризації, RIM планує виставити на продаж підрозділ, з виробництва гаджетів, стверджують джерела The Sunday Times, за даними яких, канадська корпорація може продати виробництво або вивести частину акцій на біржу.

Потенційними покупцями підрозділу з виробництва смартфонів можуть виступити онлайн-рітейлер Amazon і соціальна мережа Facebook, пише The Sunday Times.

Альтернативою може стати збереження існуючої структури компанії, але продаж частки, більш великій технологічній корпорації, наприклад, Microsoft.

У Microsoft і Amazon відмовилися коментувати інформацію про продаж частини компанії RIM. У канадській компанії також відмовилися коментувати конкретні рішення і переговори. «RIM залучила консультантів, щоб ті допомогли вивчити способи посилення платформи Blackberry», - цитує CNet представника RIM.

У травні компанія звернулася до банків JP Morgan і RBC Capital для «розробки альтернативних стратегічних бізнес-моделей», в тому числі можливих партнерських угод та ліцензування програмного забезпечення стороннім виробникам.

Виконавчий директор RIM Торстен Хайнс планує змінити стратегію компанії у зв'язку з тим, що споживачі відмовляються від пристроїв Blackberry на користь iPhone від Apple і смартфонів, які працюють на мобільній операційній системі Android від Google.
Протягом п'яти останніх кварталів виручка RIM знижувалася. За підсумками четвертого кварталу 2012 фінансового року доходи компанії склали $ 4,2 млрд - показник виявився на 19% нижче, ніж в третьому кварталі ($ 5,2 млрд), і на 25% нижче за показник аналогічного кварталу 2011 року ($ 5,6 млрд).

У вересні 2011 року один з інвесторів RIM, голова канадської інвестиційної компанії Jaguar Financial Corp, Вік Албоіні вже наполягав на розділенні бізнесу компанії та продажу виробництва Blackberry.

У минулому році компанія вела переговори про продаж бізнесу з інвестиційними фондами, а також з Amazon і Microsoft. Але ніяких конкретних рішень прийнято не було. В даний час компанія скорочує співробітників з метою знизити витрати на $ 1 млрд.

За даними аналітика Northern Securities Семіт Кенед, виходячи з наміру компанії знизити близько 30% витрат за рахунок скорочень, кількість звільнених співробітників може скласти від двох до трьох тисяч чоловік.

Поділ компанії може негативно позначитися на бізнесі, вважає експерт ZDnet Зак Віттакер: «Смартфонам Blackberry потрібна захищена мережа передачі даних для обміну повідомленнями та їх перегляду. І внутрішня мережа передачі даних RIM без пристроїв Blackberry стане абсолютно марною ».


Використано матеріал з hi-tech.mail.ru  
Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.5

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3137. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus