RSS

Субота, 18.05.2024
Реклама

Опубліковано: 26.03.2013 о 16:40. Розділ: Програмне забезпечення
Комп'ютерні відеоігри все-таки корисні для людського мозку 
Вчені постійно проводять дослідження щодо впливу світу сучасних технологій на здоров'я людини, адже зараз стільникові телефони і комп'ютери стали невідємною частиною нашого життя. Нове дослідження, результати якого з'явились в мережі інтернет, стосується одного з найбільш популярних і доступних способів розважитись - відеоігри. 


Кількість геймерів, які постійно проводять вільний час за комп'ютером, постійно зростає. Багато авторитетних фахівці в області медицини заявляють, що даний спосіб розваг вбиває нейрони мозку і часто підвищує агресію. Але з цим твердженням не згодні вчені з Сінгапурського технологічного університету Адам Чі-Мінг Ой і Майкл Дональд Паттерсон, які виявили абсолютно протилежні факти, встановивши, що люди, які захоплюються відеоіграми, навпаки, розвивають свій розумовий потенціал.

Вченими був проведений експеримент, в якому брало участь п'ять чоловік, які до цього не захоплювалися відеоіграми. В ході дослідження вони щодня грали у всілякі ігри. Після проведення в наступному місяці повторного тесту з'ясувалося, що вони стали набагато уважніші, навчилися стратегічно і тактично мислити, а також стали краще запам'ятовувати інформацію. При цьому жанр ігор безпосередньо впливав на розвиток здібностей. Наприклад, ті, хто під час експерименту грали в головоломки, стали значно краще концентрувати свою увагу, а ті, кому довелося грати в "стрілялки", стали краще відстежувати цілі і застосовувати нові тактичні ходи заради досягнення результату.

Вчені відзначають, що відеоігри не зроблять з гравців супергероїв, але в якості вправи для мозку, вони вкрай корисні. З'ясувалося, що позитивний ефект від таких "вправ" наступає дуже швидко, а подібне тренування мозку може допомогти і в реальному житті.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 4047. Джерело: hi-tech.mail.ru
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus