RSS

Середа, 15.05.2024
Реклама

Опубліковано: 23.05.2012 о 18:21. Розділ: IT Компанії
IPO Facebook викликає у фахівців багато запитань 

Набирає обертів скандал навколо  соціальної мережі Facebook. Незважаючи на те, що попит на акції компанії набагато перевищив пропозицію, завдяки чому капіталізація Facebook подолала позначку в $ 100 млрд., багато інвесторів виступають із звинуваченнями на адресу банку Morgan Stanley. Нагадаємо, що торги акціями Facebook на фондовій біржі Nasdaq організовував саме банк Morgan Stanley. Зокрема, людям не сподобалося, що безпосередньо перед початком IPO фахівці банку знизили прогноз прибутковості акцій і не поспішили з її публікацією. Даний крок співробітників банку викликає подив у фахівців, оскільки зазвичай організатори торгів намагаються представити розміщувану компанію у вигідному світлі для інвесторів.

Крім того, не зовсім зрозумілі причини технічного збою, що стався на початку самого очікуваного IPO. Банк пов'язав неполадки в роботі торгів з програмним забезпеченням Nasdaq. Через велику кількість запитів система зависла, в результаті чого процедура публічного розміщення акцій була відкладена на 30 хвилин. В результаті виникла затримка з обробкою запитів і багато трейдерів не змогли вчасно закрити замовлення і втратили частину своїх грошей.

«Ми не відчуваємо захоплення від нашої роботи», говорить Роберт Гріфілд, генеральний директор Nasdaq. «Незважаючи на тисячі годин тестування, наше програмне забезпечення виявилося технічно не досконалим і мало не поставило хрест на найбільшому в світі IPO», додав він.

Тим часом комісія США з цінних паперів і бірж обіцяла переглянути результати торгів, а керівництво Facebook відмовляється коментувати дебют компанії на біржі. В даний час вартість акцій Facebook стрімко падає і наближається до позначки $ 30 за одну акцію.

Використано матеріал з www.oszone.net  
Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3419. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus