RSS

Субота, 18.05.2024
Реклама

Опубліковано: 28.07.2012 о 16:01. Розділ: Персональні комп'ютери
Гігабітна мережа від Google 
Компанія Google в американському місті Канзас-Сіті,  запустила експериментальну високошвидкісну мережу для доступу в інтернет, про це пише «Lenta.ru» з посиланням на Engadget.


В ході випробувань, які проводили інженери Google, швидкість завантаження в новій мережі досягла 973 Мб/с, повідомляє BGR. На даний момент мережа працює лише в деяких районах міста, але Google  вневдовзі планує охопити нові території. Заявки на підключення, жителі Канзас-Сіті можуть залишати на сайті проекту Google Fiber.

Доступ в мережу буде платним. Передбачено два тарифних плани - 120 доларів і 70 доларів США в місяць.

Абоненти які оберуть тариф за 120 доларів (контракт укладається строком на два роки) отримають право на доступ до відеосервісу Google Fiber TV, планшет Nexus 7, телеприставку TV Box, зовнішній накопичувач, мережевий пристрій Network Box і терабайт простору в сервісі Google Drive.

Абоненти другого тарифного плану, укладають контракт з Google на один рік. Їм надається Network Box і терабайт простору на Google Drive. Крім того, є ще безкоштовний тариф зі швидкістю до п'яти мегабіт в секунду. В цьому випадку, абоненти повинні сплатити разовий збір у розмірі 300 доларів.

Університети, бібліотеки та лікарні будуть підключені до мережі Google безкоштовно.

Одночасно зі швидкісною мережею, Google запустила сервіс Google Fiber TV. Його передплатникам буде доступно близько 500 годин відео для онлайн перегляду в високій якості (1080p). Частина контенту для Fiber TV надасть компанія Netflix.

За даними звіту State of the Internet, в останньому кварталі 2011 року середня швидкість доступу в інтернет в Сполучених Штатах становила 5,8 мегабіта на секунду.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 5.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3992. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus