RSS

Понеділок, 29.04.2024
Реклама

Опубліковано: 23.10.2014 о 17:03. Розділ: Програмне забезпечення
ФБР просить Конгрес США послабити безпеку Android і iOS 
Минулого тижня голова ФБР Джеймс Комі заявив, що прагнення технологічних компаній шифрувати дані користувача несуть загрозу. За його словами, вбивці і підозрювані в різних злочинах будуть впевнені, що ніхто не отримає доступ до інформації, яка зберігається на жорсткому диску комп'ютера або в їх смартфоні.


Чиновник вважає, що розробникам популярних операційних систем варто потурбуватися про цю проблему і передбачити спосіб для забезпечення доступу спецслужб до даних користувача. Проте ні Apple, ні Google не відреагували на заяви Комі. Більш того, раніше представник "яблучної" корпорації заявив, що навіть фахівці компанії при всьому бажанні не зможуть обійти алгоритми шифрування, що закривають сторонній доступ до даних клієнта (за винятком інформації, розміщеної в "хмарному сховищі").

Не зустрівши розуміння, Комі звернувся безпосередньо до Конгресу США з проханням закріпити на законодавчому рівні вимогу про обов'язкову наявність бекдорів в Android і iOS.

Відзначається, що у 1994 році в США був прийнятий закон (Communications Assistance for Law Enforcement Act, CALEA), згідно з яким провайдери телефонного зв'язку зобов'язані забезпечити доступ урядових служб до телефонних переговорів громадян. Правда, в ньому не згадуються поширені нині технології зв'язку, а нові версії операційних систем Apple і Google не дозволяють спецслужбам реалізувати свої плани.

Комі просить оновити CALEA, щоб зобов'язати розробників ПЗ впровадити бекдори для санкціонованого в певних випадках доступу до даних користувача. Ідея знайшла підтримку не у всіх американських політиків.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3571. Джерело: theverge.com
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus