RSS

Субота, 18.05.2024
Реклама

Опубліковано: 02.10.2012 о 14:33. Розділ: Персональні комп'ютери
Ера ультрабуків на завершальному етапі 
За прогнозами аналітиків з компанії IHS iSuppli, в цьому році на ринок буде поставлено в два рази менше ультрабуків, ніж це планувалося раніше. Для цього є дві основні причини: занадто висока вартість девайсів і їх невдала маркетингова компанія.


Раніше експерти прогнозували, що в цьому році на ринок буде відвантажено близько 22-х мільйонів пристроїв, а зараз цей показник зменшений всього до 10,3 мільйонів. Крім цього, змінено прогноз і на наступний рік. Планується, що в 2013 році буде реалізовано 4,4 мільйона ультратонких пристроїв, тоді як раніше йшлося про 61 мільйон комп'ютерів.

Аналітик Крейг Стайс, дане погіршення пояснює відсутністю підвищеного інтересу до сегменту ультрабуків. Про ці пристрої практично не говорять, їх не обговорюють, на відміну від смартфонів і планшетів. Intel, створивши новий сегмент ноутбуків, так і не змогла розпалити інтерес до них. У цьому їм не допоміг навіть спеціально створений для цих цілей фонд в 300 мільйонів доларів.

"Враховуючи різні фактори, у тому числі вкрай високу вартість, це призведе до того, що очікування, пов'язані з ринком ультрабуків в 2012 році, досягнуті не будуть", - сказав Стайс. Він зазначив, що занадто високі ціни відбивають у споживачів всяке бажання здійснювати покупку.

В 2012 році, велику кількість ультрабуків  буде продано в 4-му кварталі, в цьому упевнені експерти з IHS iSuppli. А в першій половині цього року було реалізовано всього 500 000 ультратонких ноутбуків, що абсолютно несподівано для Intel.

Раніше в Intel розраховували, що в поточному році, ультрабуки будуть займати 40% з усіх поставлених на ринок ноутбуків. Тим не менш, в реальності ми бачимо зовсім інші цифри, так як, наприклад, у першій половині 2012 року, за даними Gartner, чна світовий ринок було поставлено близько 174-х мільйонів персональних комп'ютерів.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3581. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus