RSS

Субота, 18.05.2024
Реклама

Опубліковано: 26.02.2013 о 15:01. Розділ: Програмне забезпечення
Чи стане популярною ОС Firefox OS? 
За словами аналітиків, мобільна операційна система Firefox OS з'явилася занадто пізно і не має шансів хоч якось вплинути на ринок смартфонів. Експерт з компанії J. Gold Associates порівнює ймовірність успіху ОС Firefox OS з провалом ОС webOS, яка, незважаючи на зусилля HP, так і не змогла стати прямим конкурентом ОС Android.


«Вони просто запізнилися. Якби ОС Firefox OS створили два-три роки тому ... може бути », - додав фахівець. За словами представника J. Gold Associates, компанії Mozilla вдалося зацікавити великих операторів, які за допомогою нової ОС розраховують повернутися у часи, коли у них були власні магазини додатків для телефонів. Однак цей час пройшов, а у ОС Firefox OS в нинішніх обставинах немає ніяких перспектив.

Схожі прогнози дає і аналітична компанія Gartner. Там, правда, не виключають, що серед альтернативних ОС, назразок, Tizen і Ubuntu, операційна система від Mozilla виглядає більш привабливо. Тим не менш ОС Firefox OS все одно не зможе потіснити ОС Android і в кращому випадку займе свою дуже маленьку нішу в країнах, що розвиваються, де від телефону потрібно тільки можливість здійснювати і приймати дзвінки. Споживачам не потрібна ще одна ОС - їм цілком достатньо ОС Android, яка також присутня й на бюджетних смартфонах.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 2.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3584. Джерело: tech.onliner.by
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus