RSS

Четвер, 16.05.2024
Реклама

Опубліковано: 13.06.2013 о 13:00. Розділ: IT Компанії
Apple iOS 7 без Джобса - чи є шанс? 
Нещодавно пройшла конференція WWDC, де вперше культова компанія представила інноваційну операційну систему для iPhone та iPad iOS 7 - перший самостійний продукт корпорації.


Багато фанатів, експертів та аналітиків ставили під сумнів майбутнє компанії після смерті Стіва Джобса - найкращого генерального директора всіх часів. Стів залишив після себе не тільки величезну спадщину, а й розробки нових проектів на 4 роки. Тому коли з компанії звільнили директора по мобільним операційним системам Скота Форсталла, всі задавалися питанням: А що далі? Хто його замінить? Скот був одним з наближених до Джобса, перебував з ним в гарних відносинах, що вдавалося далеко не всім працівникам.

Його місце зайняв голова дизайнерського підрозділу компанії - Джонатан Айв. Він ніколи не займався дизайном програмного забезпечення, що ставило під сумнів майбутнє мобільної операційної системи iOS, яка є одним з найбільших пріоритетів компанії, адже генерує найбільшу частину прибутку.

Конференція в Сан Франциско розвіяла ці сумніви. Всі побачили, що Apple і без Стіва може дивувати. Презентація Тіма Кука пройшла дійсно цікаво та інноваційно. Багато в цьому можна завдячувати майже повній відсутності чуток та фотографій нових продуктів. Формат презентації абсолютно не змінився.

Крейг Фредерікі, який в минулому займався виключно Mac OS X, цього разу представляв мобільну операційну систему iOS 7. Раніше, його виступи були не цікавими і він помітно нервував, але цього разу було все дійсно захоплююче з необхідними та влучними жартами.

Говорячи про нову ОС iOS 7 - це величезний крок вперед в усіх напрямках, це демонстрація того, що Apple не боїться відступатися від встановлених норм та канонів Джобса. Це доказ того, що Джонатан Айв може розробляти інноваційні дизайни в сфері софту, де він ніколи не працював, створюючи образ, "відчуття” гаджету як з аппаратної так і з програмної частини. Це світле майбутнє найбільшої і найбагатшої технологічної компанії в світі. 

Приведу враження від iOS 7 Джона Грубера, одного з найвпливовіших аналітиків: "Займаючись дизайном апаратної частини, ви стикаєтеся з фізичними обмеженнями розміру, ваги, форми і т. д., в програмній частині, немає ніяких обмежень - безмежна свобода. iOS 7 - це перша робота команди Apple без легендарного Джобса і результати працівників стали навіть кращими, через специфічну тягу Стіва та колишьного директора Скота Форстала до скеоморфізму (елементи дизайну інтерфейсу користувача, які імітують матеріальні речі). Тепер продукти Apple - це суцільний дизайн в найпростішому вигляді."

Автор: Сергій Кобзарук

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 3.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3780. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus