RSS

Вівторок, 14.05.2024
Реклама

Опубліковано: 18.06.2012 о 18:21. Розділ: IT Компанії
Apple і Samsung лідири ринку смартфонів 
Більше половини всього ринку «розумних телефонів» і 90% прибутку отримують два найбільших виробники смартфонів. Apple і Samsung настільки успішно закріпилися на ринку смартфонів, що не залишають можливостей для заробітку конкурентам, повідомляє компанія ABI Research.


Аналітики називають виробництво смартфонів одним з найперспективніших у сфері споживчої електроніки. Так, співробітники Credit Suisse, вважають, що цього року буде реалізовано майже 688 млн комунікаторів на різних платформах, а до 2014 року виробництво  досягне мільярдного рубежу.

Але незважаючи на високі показники і теоретичні перспективи, мало хто може скласти конкуренцію Apple та Samsung. Ці два виробники зараз контролюють 55% ринку, отримуючи майже весь дохід (90%).

За даними ABI Research, сімка найбільших виробників смартфонів за результатами першого кварталу виглядає так (в млн шт.):

 Samsung - 43 %
 Apple - 35 %
 Nokia - 11,9 %
 RiM - 11,1 %
 Sony - 7 %
 ZTE - 4,9 %

Аналітики стверджують, що ринки Західної Європи і Північної Америки вже «наїлися» смартфонами, і тому виробникам варто більше уваги приділяти Китаю та іншим країнам, що розвиваються.

Дослідницька компанія Asymco також підрахувала дані по ринку смартфонів, але її результати дещо різняться з показниками ABI Research.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3461. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus