RSS

Вівторок, 14.05.2024
Реклама

Опубліковано: 25.05.2012 о 10:20. Розділ: IT Компанії
27 тис. людей залишуться без роботи 

Компанія HP оголосила про скорочення 27 тис. робочих місць в рамках плану з реструктуризації, під керівництвом генерального директора Мег Уітман. Майбутнє скорочення має зменшити загальну чисельність персоналу HP на 8% і дозволить щорічно економити від $ 1,7 млрд. до $ 1,8 млрд. 

Своїх робочих місць позбудуться співробітники передпенсійного віку. Офіційно в компанії HP заявляють, що скорочення буде проводитись відповідно до законодавств країн, а також за результатами переговорів з представниками працівників. Крім того, на додаток до скорочення робочих місць, компанія планує скоротити витрати, за рахунок оптимізації каналів поставок і зменшення обсягу продукції, що випускається. Підсумкова економія повинна скласти від $ 3 млрд. до $ 3,5 млрд., а зекономлені кошти будуть спрямовані на проведення наукових досліджень.

«Всі ініціативи спрямовані на вдосконалення нашої діяльності, поліпшення бізнес-процесів і створення більш прозорого бізнесу», сказала Уітмен. «Незважаючи на те, що прийняття рішення щодо скорочення робочих місць далося нам досить болісно, ми сподіваємося, що цей захід в довгостроковій перспективі посприяє поліпшенню фінансового становища компанії». 

Крім планів щодо реструктуризації, керівництво HP оголосило також про падіння доходів у минулому кварталі до $ 30,7 млрд., що на 3% менше, в порівнянні з аналогічним показником минулого року. Чистий прибуток за квартал зменшився на 31% і склала $ 1,6 млрд. Незважаючи на падіння фінансових показників, доходи HP перевищили прогнози аналітиків з Уолл Стріт - одна акція компанії оцінюється в $ 0,98 замість $ 0,91.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 0.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 3108. Джерело: itechnology.org.ua
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus