RSS

Субота, 20.04.2024
Реклама

Опубліковано: 18.02.2015 о 16:03. Розділ: Інтернет-сервіси
Реєстрації в домені .УКР перейшли позначку 11000 
Домен .укр - єдина доменна зона в Україні, яка має прозору систему реєстрацій: на сайті обирай.укр лічильник показує число реєстрацій в онлайн-режимі.


Зона .укр є національним доменом, тому багато хто вважає, що для його реєстрації потрібна торгова марка. Це не так - домен .укр може зареєструвати кожен. Імена в зоні можна писати російською та українською мовами, включаючи символи "ґ", "є", "і", "ї", "'".

Сьогодні .укр є однією з небагатьох доменних зон в Україні, число реєстрацій в якій росте стабільно. Навіть включаючи різницю від видалених доменів, що природно для будь-якої зони, за останній місяць домен виріс більш ніж на 10%. Це говорить про те, що негативні прогнози під час старту відкритих реєстрацій були лише звичайним побоюванням, яке часто відчувають перед чимось новим або незвичним.

Нагадаємо, що можливість писати імена сайтів символами національного алфавіту є далеко не у всіх країн. У 2013 році Україна стала четвертою країною в світі, заявка якої була схвалена Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Сьогодні такі заявки регулярно подаються представниками різних держав.

Тенденцію прокоментував Юрій Володимирович Каргаполов, член Координаційної ради адміністратора домена .УКР, ОП "Український Мережевий Інформаційний Центр" (УМІЦ): - історія розвитку інтернет доводить, що як тільки знімаються технічні обмеження, користувачі максимально адаптують свій інтернет-простір до свого мовного та культурного середовища. Нехай живуть поруч дві системи міток: на латиниці (і далеко не завжди англійською) і на кирилиці. Користувач сам вибере, якою системою йому зручніше користуватися.

Читайте також:
Реклама

Рейтинг: 4.0

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Переглядів: 4715. Джерело: обирай.укр
 



Реклама

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

  Система Orphus